Dit schooljaar hebben we zomerlessen Nederlands bij Dutch for Children! Een aantal leerkrachten werkt deze zomer speciaal voor jullie kinderen door.

Meivakantie of al bijna de zomervakantie?

Voor kinderen in Nederland start de meivakantie. Andere Europese landen hebben net paasvakantie gehad. Voor kinderen op Amerikaanse en internationale scholen is het einde van het schooljaar al in zicht.

Onze zoon zit op een Amerikaans internationale school en hij heeft de laatste lesdag al in de tweede week van mei. Begin juni zijn de laatste examens.

Het zijn lange vakanties voor veel kinderen. De duur varieert van 6 weken tot 11 weken aan toe.
Dit kan natuurlijk een ideale periode zijn om een taal te leren, je basis in het Nederlands te verstevigen of je in zo een periode wat sneller verder te ontwikkelen in je moedertaal.

Deze zomer volop Nederlands!

Bij Dutch for Children werken leerkrachten door deze zomer. Dus ben jij net op zoek naar wat versnelling in het Nederlands van je kind, of verhuizen jullie deze zomer toevallig weer (terug) naar Nederland en kan het Nederlands van je kind een update gebruiken? Dan kun je bij ons terecht voor online Nederlandse lessen.

Dit past juist heel goed in deze periode, omdat we les op maat maken: lessen ingericht op de behoefte en de doelen van je kind en jou. Lees hier meer over hoe we les op maat maken.

Voorbeelden van doelen van de Nederlandse zomerlessen

Spelling

Stel je merkt dat je kind veel d/t foutjes maakt in bijvoorbeeld apps die hij schrijft. ‘’Hoe zat dat ook alweer?’’ Vraagt hij zich af. Dan is het een mooi doel om de spelling weer eens onder de loep te nemen en op te frissen. Uiteraard is het afhankelijk van het niveau van je kind, maar als het weggezakte kennis is, kun je dat prima in een paar weken weer ophalen.

Leren lezen

Een ander voorbeeld is wanneer je kind net heeft leren lezen en de dubbelklanken nog lastig vindt, maar wel in groep 4 gaat instromen in Nederland. We kunnen dan op een motiverende manier die dubbelklanken verder oefenen en ervoor zorgen dat je kind net wat gemakkelijker in groep 4 start.

Wennen

Het kan ook zijn dat je kind het Nederlands tijdens jullie tijd in het buitenland niet heeft bijgehouden, maar straks wel naar een Nederlandse school gaat. We kunnen hem dan helpen zich alvast wat comfortabeler te laten voelen in het Nederlands. We zullen ons dan concentreren op thema’s als school, thuis en vrienden maken.

Welkom bij Nederlandse les!

En als laatst voorbeeld: Jullie wilden altijd al Nederlandse online les proberen om zo het Nederlands te kunnen bijhouden en verder uit te bouwen. Wat is een mooiere periode dan wanneer je kind vrij is? Geen druk van ander schoolwerk en de tijd om er ook als gezin iets meer mee bezig te zijn.

Hoe ziet een online les bij Dutch for Children eruit?

De meeste leerlingen krijgen bij ons eenmaal per week online les van een uur of twee keer per week een uur. In dit uur behandelen we verschillende onderdelen: luisteren, spreken, (leren) lezen en voor de oudere kinderen ook grammatica en spelling. Mede afhankelijk van de doelen die we gezamenlijk met jullie als ouders stellen. Veel lessen worden in thema’s gegeven. De lessen sluiten goed aan bij de interesses en het niveau van je kind.

Heel concreet start de les met even ‘landen’. Hoe is het met je kind? Wat heeft hij of zij de dag meegemaakt? De leerkracht vraagt hiernaar en speelt op de leerling in. Als ‘het ijs is gebroken’, dan start de les. Vaak met een inleiding op het thema, of een vervolg van de vorige les. Daarna volgt de kern van de les waarin verschillende werk- een speelvormen worden afgewisseld.

Halverwege of aan het einde van de les wordt altijd een online taalspelletje gespeeld to groot plezier van de kinderen.

Aan het einde wordt de les nog even na besproken of vertelt wat er voor het huiswerk wordt verwacht, indien we dit af hebben gesproken dat je kind huiswerk op krijgt.

Bekijk hier Nederlandse lessen van Dutch for Children.

Hoe kun je ons bereiken voor zomerlessen Nederlands bij Dutch for Children?

Wil jij ook dat je kind in de zomertijd Nederlands leert, bijhoudt of verbetert? Mail mij dan op dutchforchildren@gmail.com