Dutch for Children

Online Nederlandse leerkrachten

Wat heb ik nodig als mijn kind online Nederlandse les wil volgen?

Deze vraag krijgen we vaak: wat heb ik nodig voor online les? Wanneer je kind online Nederlandse les via Skype volgt, heb je niet veel nodig. Een aantal dingen zijn wel van essentieel belang. Deze zaken noem ik hieronder.

Verder vinden kinderen het prettig om hun eigen spullen klaar te hebben liggen voor de les, zoals eigen schrift, pen, potlood, gum, kleurpotloden of stiften, schaar en gum. Waneer er meer zaken nodig zijn, dan mailt de leerkracht dit ruim van tevoren via onze digitale leeromgeving Edmodo.

Wat er iedere les in ieder geval nodig is, is het volgende:

Allereerst een goed werkende computer.Dit klinkt voor de hand liggend, maar in de praktijk blijken computers toch af en toe minder goed te werken dan wenselijk is voor een goede les.

Hiernaast een goede internetverbinding. Hierbij is iedereen afhankelijk van de provider en het land waarin ze wonen. Tot op heden, is het bijna altijd gelukt met verbindingen. Maar bij iedereen, ook bij ons gaat wel eens iets fout.

Vervolgens een videobelprogramma zoalsSkype of Zoom. Dit kun je gemakkelijk gratis installeren. Zie ook deze FAQ om te kijken hoe dit programma werkt. Je maakt een naam voor jezelf of je kind aan en daarna kun je met de leerkracht videobellen.

Dan ook nog graag een koptelefoon (voor jonge kinderen) of oortjes (voor de oudere kinderen). Dit voor als de kinderen veel achtergrondgeluiden om zich heen hebben waar ze les krijgen is dit echt prettig.

Tenslotte is een printer handig. Zeker wanneer je alleen het digitale lesmateriaal gebruikt. Sommige kinderen vinden het geen probleem alles van het scherm af te doen, maar de meeste kinderen varen het beste bij werken van en op papier.

Lesboeken als dat de wens is. We hebben het lesmateriaal digitaal.

En als laatste maar zeker niet minst belangrijk: het liefst een vaste bureaustoel voor de jongere kinderen.