Dutch for Children

basisonderwijs online, de online basisschool, online basisschool lessen op maat

Online Nederlandse les op maat

Dutch for Children geeft online Nederlandse les op maat. Leerlingen en ouders geven aan dit erg plezierig te vinden. Bovendien: het werkt! Kinderen leren gemakkelijker en gemotiveerder. Kinderen met alle niveaus en leerwijzen kunnen bij ons terecht.

Op maat komt van het woord maatwerk. Je vindt onder andere de volgende definities: Maatwerk is werk dat precies zo is geleverd, dat het naadloos aansluit bij de wensen van de klant. Of: Maatwerk is het volledig naar wens ontwikkelen of uitvoeren van een product.

Bij deze definities sluit onze visie naadloos aan, en dit is precies hoe wij onze online Nederlandse les op maat opbouwen.

Online Nederlandse les op maat, hoe werkt het?

Online Nederlandse lessen op maat is precies wat het is: lessen op maat gemaakt. Een online Nederlandse les is dus voor ieder kind uniek. Naar aanleiding van de doelen en wensen van de klant, passen we ons proces, de manier van leren, én het product, de middelen die we gebruiken, aan. Hierbij kijken we niet alleen naar het doel of de doelen, maar naar de leerling die dit doel wil bereiken. Niveau, motivatie en interesses, leerstijl en leefomgeving zijn leidend tijdens de lessen.

Wij ontwerpen onze Nederlandse lessen op maat voor iedere individuele leerling. Dit doen we tegen de leerlijnen aan, die opgesteld zijn in de wetgeving voor het basisonderwijs in de Wet op het Primair Onderwijs. Ook gebruikt Dutch for Children deels, in zijn geheel, of op de achtergrond, de moderne Nederlandse lesmethoden. Hiernaast hebben we een scala aan online mogelijkheden van educatieve leeromgevingen en oefenomgevingen.

Online Nederlandse les op maat doen we samen met ouders en gezin

Hiernaast zien jullie een Nederlandse familie in de USA aandachtig het woord zoeken wat de dochter des huizes tijdens Galgje moet vinden. Online Nederlandse lessen op maat bij Dutch for Children doen we samen! Aangepast aan het gezin, de leefomgeving en de interesses van de leerling.

Online Nederlandse les op maat

Hoe werkt online Nederlandse les op maat in de praktijk?

Hiernaast zien jullie in de video hoe een online Nederlandse les op maat voor Linde in Barbados in zijn werk gaat. Linde spreekt thuis Nederlands, maar leeft verder in een Engelstalige omgeving.

Wil je na deze video meer weten over online Nederlandse les op maat? Lees dan ook het blog waarin wij aan de hand van het onderdeel zinsontleding wat wij bij Dutch for Children beschrijven wat we bedoelen en hoe online Nederlandse les op maat werkt. Er worden drie voorbeelden gegeven van dezelfde les aan verschillende leerlingen.