Nieuwe online leeromgeving bij Dutch for Children: Nederlands oefenen op maat met Junior Einstein of NUMO. Online onderwijsland biedt steeds meer waardevol materiaal en nieuwe omgevingen. De nieuwe leer- en oefenplatforms bieden tal van mogelijkheden, worden steeds uitgebreider en bieden meer op maat stof aan.

Dutch for Children gaat als online school uiteraard met haar tijd mee. We hebben de verschillende nieuwe platforms eerst uitgeprobeerd om te kijken en ervaren welke het beste bij onze filosofie en onze manier van lesgeven past.

Hierbij is voor ons van groot belang dat de leeromgeving de leerlingen aanspreekt en motiveert. Onze online Nederlandse lessen komen voor veel kinderen bovenop hun dagschool en andere lessen of activiteiten. Motivatie is de sleutel om de online Nederlandse lessen te doen slagen.

Ten tweede geloven we in les op maat. Les die gebaseerd is op het niveau, de interesses en de wijze van leren van iedere leerling. Daar moet de online oefenomgeving goed op aansluiten. Klik hier om meer te leren over hoe we werken.

Junior Einstein gebruiken we vooral voor leerlingen van basisschoolleeftijd (ongeveer van 4,5 tot en met 12 jaar) en ook voor NT2-leerlingen waar NUMO nog te moeilijk is. NUMO gebruiken we met name voor tieners en NT2-leerlingen die (bijna) op groep 8 niveau zitten. Ieder kind is anders, dus we bekijken de situatie van jullie kind altijd individueel.

De nieuwe online leeromgeving voor basisschool: Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Kinderen kunnen voor alle vakken oefenen. Rekenen, taal, verkeer, geschiedenis, aardrijkskunde, levensbeschouwing, topo, natuur & techniek en zelfs Engels. Dit maakt het voor Dutch for Children ander andere zo geschikt omdat we vaak in thema’s werken. We werken liever breder dan ons alleen droog tot de grammatica, spelling en lezen te beperken.

Het aanbod bevat enorm veel opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Zo kunnen kinderen leren en oefenen op hun eigen niveau, wanneer ze maar willen. We vinden dat dit platform als extra bonus veel uitleg met video’s en artikelen heeft en ook werkbladen bevat.

Wanneer een leerling op verschillende manieren meerdere keren een uitleg hoort of ziet, helpt dat namelijk enorm bij het beklijven van de stof. Ook kan het hem helpen om een keer een werkblad over het onderwerp te maken. Deze zijn namelijk gewoon uit te printen. Zo komen de leerlingen ook een extra keer aan schrijven toe.

Het motiverende is dat kinderen sterren kunnen verdienen, plaatjes kunnen sparen en medailles kunnen winnen. En, als ouder kun je de voortgang van je kind zien en rapporten opvragen.

Als leerkracht kun je de resultaten per module of zelfs per opgave bekijken. Onze leerkrachten zien in een oogopslag precies wat je kind goed beheerst en waar hij nog wat extra ondersteuning en oefening bij nodig heeft.

Wij vinden dit platform kortom een waardevolle aanvulling op onze lessen. Het is erg bruikbaar als extra mogelijkheid om zelfstandig te oefenen en als mogelijkheid voor huiswerk na onze les. De leerlingen hebben buiten het eventuele huiswerk de vrijheid om te oefenen of uitleg te bekijken wanneer ze willen en op het niveau dat hen aanspreekt.

Onze leerkrachten zeggen over deze online leeromgeving:

 • Ik vind het ideaal dat je gericht kunt oefenen op bepaalde doelen.
 • De oefeningen sluiten goed aan bij de les die ik heb gegeven.
 • Tijdens de oefeningen krijgen de kinderen meteen feedback en je ziet die gezichtjes vaak glimlachen als ze weer een smiley op het scherm te zien krijgen.
 • Ik heb nog nooit een kind gehad die zei: “Alweer Junior Einstein?”

Onze klanten zeggen over deze online leeromgeving:

 • Wat geweldig dat hij nu alle vakken kan bekijken die ze op de Nederlandse school ook hebben (ouder).
 • Ik heb hier eerder wel eens naar gekeken en nu kan ze er gratis in en kan ik meekijken wat ze doet. Ik vind dat erg prettig (ouder).
 • Hij vindt het erg leuk en vertelt vaak hoeveel smilies hij heeft gehad als jullie er in de les mee hebben gewerkt. Buiten de les gebruikt hij het niet zo vaak, omdat ik vind dat hij al erg veel schermtijd heeft (ouder).

Maak hier kennis met de gratis versie van Junior Einstein om een idee te krijgen. Leerlingen van Dutch for Children hebben toegang tot de betaalde volledige versie met alle oefeningen, resultaten, rapporten etc.

Nederlands oefenen met NUMO: de online leeromgeving die zich steeds aanpast

NUMO biedt een online leer- en oefenomgeving voor alle niveaus van basisvaardigheden taal en rekenen. Van het niveau ‘op weg naar groep 8-niveau (1F) tot en met einde vwo-niveau (4F).

Het platform vindt uit wat de leerling beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Iedere leerling krijgt een persoonlijk programma: een leerplan. Dit zet de leerkracht van Dutch for Children op maat van de leerling klaar. Hier kan hij zelfstandig aan werken en onder begeleiding van de leerkracht.

Bij ieder onderdeel start de leerling met een springtoets. Heeft hij deze voor een bepaald percentage (dat past bij zijn niveau) behaald, dan worden er oefeningen klaar gezet die hem verder helpen ontwikkelen. Behaalt hij de toets niet, worden er oefeningen klaar gezet op een niveau eerder. De leerkracht kan ook wanneer nodig sommige stappen terug gaan of stappen overslaan. Ook kan de leerkracht extra weektaken klaarzetten als er extra moet worden geoefend met een bepaald onderdeel.

Als leerkracht zie je de voortgang in een keer door middel van een grafiek. Verder kan iedere leerkracht per leerling en onderdeel zien hoe hij het doet en waaraan extra aandacht moet worden besteed. Toetsen kunnen per vraag terug worden gekeken. Preciezer kan het niet.

NUMO bevat zeer de volgende onderdelen als lesstof: grammatica, spelling, werkwoordspelling, leestekens, woorden, formuleren en lezen. Deze lesstof kan de leerling op zijn niveau lezen en leren. Bijvoorbeeld: onder grammatica 1F (groep 8) vindt je o.a. de onderdelen: zelfstandig naamwoord en lidwoord, werkwoord, zin en zinsdeel, etc.

Wanneer een leerling het niet meer weet, kan hij daar de uitleg terugvinden. Ook kan hij het nog eens rustig nalezen na de les, als niet alles is blijven hangen. Numo geeft verder duidelijke uitleg en feedback op wat de leerlingen oefenen.

Dit sluit dus perfect aan op onze lessen op maat. NUMO past zich aan de leerling aan én de leerkracht kan binnen die aanpassing ook nog weer ‘fine tunen’.

Onze leerkrachten zeggen over deze online leeromgeving:

 • Aan de hand van de toetsen wisten we meteen welke onderdelen ze voldoende beheerst en welke onderdelen ze nog wat meer moet oefenen (Juf Wendy Damen).
 • NUMO is een goede investering geweest voor Dutch for Children (juf Wendy van Dalen).
 • In NUMO kan ik mooi zijn vooruitgang in de gaten houden en met Junior Einstein kan hij veel herhalen. Beide programma’s sluiten zo goed op elkaar aan (meester Sjoerd).

Onze klanten zeggen over deze online leeromgeving:

 • Ik heb even meegekeken. Wat moeilijk zeg, ik mag ook wel wat oefenen (ouder).
 • Ik vind NUMO fijn om te oefenen wat ik nog niet kan. Ik ben trots als ik een sprongtoets haal (leerling).

Maak hier kennis met NUMO om nog meer een idee te krijgen.

Hoe je als ouder nooit meer achter het online huiswerk van het Nederlands aan hoeft te zitten…

Je gewoon nu aanmelden voor online Nederlandse les en dan krijgt je kind direct gratis toegang tot een van deze online leer- en oefenomgevingen en zul je zien dat hij met plezier extra oefent. Je kunt kiezen voor lessen per maand, per half jaar en per heel schooljaar.

Wil je je kind aanmelden of hier meer over weten? Mail ons dan via dutchforchildren@gmail.com