Dutch for Children

Online Nederlandse lessen op maat

Dutch for Children geeft online Nederlandse lessen op maat. Leerlingen en ouders geven aan dit erg plezierig te vinden. Bovendien: het werkt! Kinderen leren gemakkelijker en gemotiveerder. Kinderen met alle niveaus en leerwijzen kunnen bij ons terecht.

Op maat komt van maatwerk. Je vindt dan onder andere de volgende definities: Maatwerk is werk dat precies zo is geleverd, dat het naadloos aansluit bij de wensen van de klant. Of: Maatwerk is het volledig naar wens ontwikkelen of uitvoeren van een product.

Bij deze definities sluit onze visie naadloos aan: Naar aanleiding van de doelen en wensen van de klant, passen we ons proces, de manier van leren, én het product, de middelen die we gebruiken, aan. Hierbij kijken we niet alleen naar het doel of de doelen, maar naar de leerling die dit doel wil bereiken. Niveau, motivatie en interesses, leerstijl en leefomgeving zijn leidend tijdens de lessen.

Wij ontwerpen onze lessen op maat voor iedere individuele leerling. Dit doen we tegen de leerlijnen aan, die opgesteld zijn in de wetgeving voor het basisonderwijs in de Wet op het Primair Onderwijs. Ook gebruikt Dutch for Children deels, in zijn geheel, of op de achtergrond, de moderne Nederlandse lesmethoden. Hiernaast hebben we een scala aan online mogelijkheden van educatieve leeromgevingen en oefenomgevingen.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Hiernaast zien jullie in de video hoe een les op maat voor Linde in Barbados in zijn werk gaat. Linde spreekt thuis Nederlands, maar leeft verder in een Engelstalige omgeving.

Wil je na deze video meer weten? Lees dan ook deze blog. In deze blog beschrijven we aan de hand van het onderdeel zinsontleding wat wij bij Dutch for Children bedoelen en hoe het werkt. Er worden drie voorbeelden gegeven van dezelfde les aan verschillende leerlingen.