Online school: Nederlands leren bij Dutch for Children

Dutch for Children

Online Nederlands leren, voor expat kinderen, verhuizen naar het buitenland met kinderen

Online Nederlandse leerkracht Margo stelt zich voor

Mijn naam is Margo van Gurp. Ik ben een enthousiaste leerkracht met een voorliefde voor het geven van passend onderwijs. Na een aantal jaren in Suriname gewoond te hebben, woon ik op dit moment weer in Nederland.

Het allerbelangrijkste in mijn werk, is dat mijn leerlingen gelukkig zijn en het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Plezier en (het krijgen van) zelfvertrouwen staan hierbij voorop.

Als leerkracht zorg ik voor een passend en uitdagend aanbod in een veilige leeromgeving, want geen een kind is gelijk! Mijn onderwijsmotto is dan ook: ‘Leer mij het zelf te doen, op mijn eigen leertempo en niveau.’

In 2011 heb ik de pabo afgerond. Tijdens de pabo heb ik ervoor gekozen om ook het montessoridiploma te halen. Na een jaar invalwerk te hebben gedaan in Drenthe, heb ik mijn geboorteprovincie verruild voor het stadsleven in Amsterdam, waar ik op verschillende montessorischolen heb gewerkt.

Na een paar jaar ben ik samen met mijn vriend naar Suriname verhuisd. Daar heb ik lesgegeven op een Nederlandse basisschool en heb ik kinderen met speciale onderwijsbehoeften begeleid. 

Eenmaal terug in Nederland heb ik op een school voor ervaringsgericht onderwijs gewerkt, ben ik werkzaam geweest in het nieuwkomersonderwijs en als remedial teacher.

Al deze ervaringen neem ik mee in mijn werk bij Dutch for Children!

In mijn vrije tijd ga ik graag op avontuur. Ik ben dol op reizen, wandelen in de natuur, mountainbiken en op pad gaan met mijn zelfgebouwde camperbusje. Daarnaast train ik voor de triathlon en speel ik graag bordspellen.

Opleidingen:

  • Pabo
  • Montessori
  • Cursus: onderwijs aan nieuwkomers

Werkervaring:

  • Leerkracht basisonderwijs in Drenthe en Amsterdam (groep 1 t/m 8)
  • Leerkracht op een Nederlandse basisschool in Suriname (groep 5/6)
  • Leerkracht speciale onderwijsbehoeften in Suriname (groep 3 t/m 8)
  • Leerkracht nieuwkomersonderwijs (groep 3 t/m 8)
  • Remedial teacher (groep 3 t/m 8)
  • Ervaring met montessori-, dalton- en ervaringsgericht onderwijs

Wanneer je kind graag meer leest over Suriname waar deze juf heeft gewoond.

Lees hier meer over de online Nederlandse lessen bij Dutch for Children of vraag een gratis proefles aan.

foto van leerkracht Margo