Online school: Nederlands leren bij Dutch for Children

Dutch for Children

Online Nederlandse lessen bij Dutch for Children voor kinderen (alle leeftijden)

Dutch for Children in de media

Dutch for Children is regelmatig in de media te vinden. Op deze pagina kunnen jullie de verschillenden artikelen in de verschillende media vinden.

Het verhaal achter Dutch for Children in een notendop: Mijn bedrijf ontstond als vanzelf. Een kwestie van op de juiste plek zijn, met de juiste blik en op het juiste moment.”

Quote uit Nu .nl

Schrijven is ook één van mijn passies

Naast mijn passie om te onderwijzen en zoveel mogelijk kinderen van goed onderwijs te voorzien, is er mijn passie voor het schrijven.

Dit heeft me ook geholpen om les op maat, les aan kinderen in het buitenland, keuzes tussen schoolsystemen, meertaligheid én natuurlijk ook Dutch for Children meer op de kaart te zetten. Uiteraard ben ik hier blij mee en ben ik er ook trots op.

Op deze pagina kunnen jullie de verschillenden artikelen in de verschillende media vinden: artikelen in de krant, artikelen op andere websites over ons expatleven en mijn werk en artikelen op andere websites over Dutch for Children.

foto van een vrouw die aan typen is op haar laptop

In de media: artikelen in de krant

Oktober 2022, in de expat-krant The Holland Times: ons verhaal nog een keer uitgelicht.

Oktober 2021. Op Nu .nl afgelopen zomer 2021 over mezelf, Dutch for Children en het doorwerken in de zomervakantie.

Februari 2021. In het AD .nl over meertalig opvoeden. Soms lukt het niet zoals je graag zou willen.

Januari 2020. In Nu .nl over ondernemers waren ze enthousiast over dat het Nederlands wereldwijd niet verloren gaat. Toen hadden we nog een team van 5 leerkrachten.

Mei 2018. In Metro nieuws .nl over de toekomst van het internet.

allemaal kranten

Website-artikelen

15 april 2022 op J/M ouders. J/M Ouders is dé site voor ouders met kinderen tussen vier en zestien jaar: Wendy woont in de Dominicaanse Republiek en geeft Nederlandse les aan expat-kinderen.

6 april 2022 op Wereldwijven Je dochter die in Nederland gaat studeren: leuk toch? Als je met jonge kinderen naar het buitenland verhuist, denk je nog niet zo na over hun eventuele vervolgstudies. Maar wat als je blijft ‘plakken’, en je kinderen de lagere- en middelbare school doorlopen en dan… willen studeren? 

Mijn interview met StudiekeuzeTop3 in juli 2020 helpt jongeren hopelijk bij hun keuze!

Waarom je het beste online het Nederlands kunt bijhouden. Januari 2020.

December 2019. Wil je kind terug naar Nederland voor de studie? Hoe gaat dat met de taal?

Te gast bij Post voor Holland. Een radio interview.

Meer over Dutch for Children in september 2019 op de website van de De Wereldwijven.

Mijn artikelen op de website van ”I am Expat” in het Engels:

 

junior einstein op computer op vakantie

In de media: podcast


8 maart 2022. Podcastinterview door Rimke de Groot van ‘Ik help je online’: Klanten uit je website met Wendy van Dutch for Children.

Quote van Rimke: “In het inspirerende interview dat ik met haar had vertelt Wendy hoe zij haar website goed vindbaar heeft gemaakt in Google, hoe je met je website omgaat als je klanten overal ter wereld kunnen zitten, hoe de afgelopen twee jaar – waarin iedereen ineens bekend werd met online leren – er voor haar uitzagen, hoe zij blogs schrijft en haar e-mailmarketing aanpakt en nog veel meer.”

vrouw die smartphone toont met podcast

Artikelen over ons expatleven in de media

Recent: Oktober 2021. Mijn laatste persoonlijkere artikel was op de website van De Wereldwijven. Een artikel speciaal voor Wereld Dierendag.

Juli 2021. Dit artikel gaat over ons leven in Santo Domingo, een miljoenenstad. En, wat het stadspark voor ons leven in zo een stad doet.

Augustus 2021. Mijn gastblog op de reiswebsite Explorista over een deel van ons leven in Curaçao, waar we voor de Dominicaanse Republiek 3 jaar woonden.

September 2020. Over hoe vrouwen over de hele wereld, waaronder ik, corona ervaren. Een gedeeld artikel van Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen.

Eind april 2020. Ons corona-verdriet toen we terug werden gehaald naar Nederland. Gelukkig tijdelijk.

Oktober 2019. Mijn artikel over het iets wat hectische verkeer hier in Santo Domingo.

April 2019. Schrikken in Curaçao. Gelukkig hiernaast weinig geweld mee gemaakt.

In maart 2019 een verhaal over groei of veiligheid: wat zoek je als expat?