Dutch for Children

Dutch for Children: ons verhaal

Mijn bedrijf ontstond als vanzelf. Een kwestie van op de juiste plek zijn, met de juiste blik en op het juiste moment. Het begon vanuit de vraag naar kwalitatief goede Nederlandse les in een expat-omgeving in Den Haag, mijn eigen naar buiten gerichte blik en het nodige ondernemersbloed.“

Het verhaal achter Dutch for Children en haar oprichter Wendy van Dalen.

Mijn passie om te onderwijzen was er al langer dan ik me kan herinneren. Evident vanuit mijn achtergrond; mijn oma was echt een hard-core kleuterjuf en zo ook een tante waar ik veel mee had.

Toch ging ik snel een andere weg, waar ik nog steeds blij mee ben. Ik was te jong. Na mijn eerste twee jaren PABO koos ik voor een universitaire studie. Ik was enorm gemotiveerd, nog onzeker of lesgeven mijn (eind)doel was en enorm geïnteresseerd in de psychologie en pedagogie. Ik ging psychologie studeren.

Reizen bood mij een bredere blik op de wereld

Aangezien ik al wat ouder was en wist dat ik mijn studie zou afronden, onderbrak ik mijn studie psychologie om te gaan reizen. Grote delen van Afrika en Azië heb ik bereisd. Het heeft gemaakt tot wat ik nu ben: een vrouw met een brede blik, cultureel sensitief en altijd geïnteresseerd in de rest van de wereld.

Terug in Nederland heb ik mijn studie afgerond en bij de eerste kans die zich toen via mijn partner voordeed, zijn we naar Aruba verhuisd . Na Aruba kwam een krap jaartje Nederland en zijn we vervolgens voor vier heerlijke jaren doorgeschoven naar Madrid. Aansluitend op de periode in Spanje hebben we bijna tien jaar in Nederland gewoond. In die tien jaren reisde mijn man enorm veel, twijfelden we over buitenlandplaatsingen en groeiden onze kinderen op. Reizen en de wereld buiten Nederland waren altijd al onderwerp van gesprek in ons gezin.

Nederlandse les aan expat-kinderen

In Spanje was de liefde voor het onderwijs weer aangewakkerd, doordat ik een peuterspeelzaalgroep opstartte voor Nederlandse peuters en kleuters. In Nederland besloot ik toen onze jongste naar school ging om alsnog (versneld en digitaal) de PABO-opleiding af te ronden met een diploma.

Ik ging werken op verschillende scholen en begon extra lessen te geven aan expat-kinderen. Toen de vraag naar deze lessen toenam, richtte ik Dutch for Children op. Maar er bleek ook behoefte aan Nederlandse les elders in het land te zijn en dus breidde ik mijn praktijk uit naar online lessen via Skype.

Intussen keken we met zijn allen uit naar een plek waar we gezin konden zijn, met relatief weinig reizen van mijn mans’ kant. Het werd Curaçao! Ik nam mijn bedrijf gewoon mee en eigenlijk groeide toen het online gedeelte explosief.

Het in persoon lesgeven was er simpelweg niet meer bij. Het opende een nieuwe markt. Dutch for Children online was een feit.

Online les een uitkomst

Het is een uitkomst voor Nederlandse kinderen overal ter wereld. Ze kunnen vanuit het comfort van hun eigen kamer en huis Nederlandse les volgen. Passend bij hun school- en leefschema, hun gastland en hun niveau en interesses. We hebben alleen maar tevreden klanten. Als kernwaarden geven ouders over onze lessen en diensten aan: Betrouwbaar, betrokken, flexibel, deskundig, bevlogen. 

Inmiddels bestaat ons team uit enthousiaste, professionele leerkrachten verspreid over Europa, het Caribische gebied en de USA, die zich goed kunnen inleven in de kinderen in het buitenland door hun eigen buitenlandervaringen. Je kunt ze hier op onze website in het menu onder ons team allemaal ontmoeten.