Online school: Nederlands leren bij Dutch for Children

Dutch for Children

Online Nederlandse lessen bij Dutch for Children voor kinderen (alle leeftijden)

Dutch for Children: mijn verhaal

Het verhaal achter Dutch for Children in een notendop: Mijn bedrijf ontstond als vanzelf. Een kwestie van op de juiste plek zijn, met de juiste blik en op het juiste moment. Het begon vanuit de vraag naar kwalitatief goede Nederlandse les in een expat-omgeving in Den Haag, mijn eigen naar buiten gerichte blik en het nodige ondernemersbloed.“ – Wendy van Dalen, oprichter Dutch for Children

Het verhaal achter Dutch for Children, zo begon het

Mijn passie om te onderwijzen is er al langer dan ik me kan herinneren. Dit was duidelijk vanuit mijn achtergrond; mijn oma was een hard-core kleuterjuf en zo ook een oma waar ik veel mee had.

Toch ging ik snel een andere weg, waar ik nog steeds blij mee ben. In die tijd was ik te jong. Na mijn eerste twee jaren PABO koos ik voor een universitaire studie. Tijdens deze studie was ik enorm gemotiveerd. Wel was ik onzeker. Ik vroeg me af of lesgeven mijn (eind)doel was en had een sterke interesse in de psychologie en pedagogie. Toen ging ik psychologie studeren.

Reizen bood mij een bredere blik op de wereld

Aangezien ik al wat ouder was en wist dat ik mijn studie zou afronden, onderbrak ik mijn studie psychologie om te gaan reizen. Grote delen van Afrika en Azië heb ik bereisd. Het heeft gemaakt tot wie ik nu ben: een vrouw met een brede blik, cultureel sensitief en altijd geïnteresseerd in de rest van de wereld.

Terug in Nederland heb ik mijn studie afgerond en bij de eerste kans die zich via mijn partner voordeed, zijn we naar Aruba verhuisd . Na Aruba verbleven we een krap jaartje Nederland en zijn we vervolgens voor vier heerlijke jaren doorgeschoven naar Madrid. Aansluitend op de periode in Spanje hebben we bijna tien jaar in Nederland gewoond. In deze periode van tien jaar reisde mijn man veel. Onze kinderen groeiden hier op maar altijd was daar de twijfel over buitenlandplaatsingen. Reizen en de wereld buiten Nederland waren altijd onderwerp van gesprek in ons gezin.

Nederlandse les aan expat-kinderen

In Spanje werd de liefde voor het onderwijs weer aangewakkerd, doordat ik een peuterspeelzaalgroep opstartte voor Nederlandse peuters en kleuters. In Nederland besloot ik, toen onze jongste naar school ging,  om alsnog (versneld en digitaal) de PABO-opleiding af te ronden met een diploma.

Ik ging werken op verschillende scholen en begon extra lessen te geven aan expat-kinderen. Toen de vraag naar deze lessen toenam, richtte ik Dutch for Children op. Maar er bleek ook behoefte aan Nederlandse les elders in het land te zijn. Daarom breidde ik mijn praktijk uit naar online lessen via Skype.

Intussen keken we met zijn allen uit naar een plek waar we als gezin konden zijn, met relatief weinig reizen van mijn mans’ kant. Het werd Curaçao! Ik nam mijn bedrijf gewoon mee en eigenlijk groeide vanaf toen het online gedeelte explosief.

Het in persoon lesgeven was er simpelweg niet meer bij. Het opende een nieuwe markt. Dutch for Children online was een feit.

Online les een uitkomst

Dutch for Children is een uitkomst voor Nederlandse kinderen overal ter wereld. Ze kunnen vanuit het comfort van hun eigen kamer en huis Nederlandse les volgen. Passend bij hun school- en leefschema, hun gastland en hun niveau en interesses. We hebben alleen maar tevreden klanten. Als kernwaarden geven ouders over onze lessen en diensten aan: Betrouwbaar, betrokken, flexibel, deskundig, bevlogen. 

Inmiddels bestaat ons team uit enthousiaste, professionele leerkrachten verspreid over Europa, het Caribische gebied en de USA, die zich goed kunnen inleven in de kinderen in het buitenland door hun eigen buitenlandervaringen. Je kunt ze hier op onze website in het menu onder ons team allemaal ontmoeten.