Gratis online Nederlandse les volgen. Kan dat wel? Uiteraard. Het ligt er natuurlijk aan wat en hoe je kind wil leren. De gratis online Nederlandse lessen bij Dutch for Children bestaan uit verschillende onderdelen van de Nederlandse grammatica en spelling. Het wordt vanaf de basis kort en duidelijk uitgelegd.

Gratis online Nederlandse les- en leesmateriaal

Sinds kort maakt Dutch for Children ten minste één keer per maand een instructievideo. Dit is een video met een gratis online Nederlandse les over een bepaald onderdeel van de Nederlandse taal. Deze video’s zijn erg bruikbaar als je kind het Nederlands goed op peil wil houden. Je kind kan kiezen over welk onderdeel hij graag meer wil leren en kan de instructie zo vaak terugkijken als hij wil. Na iedere video kun je gratis lesmateriaal en oefenmateriaal opvragen. Ook is het ideaal als je kind wat extra uitleg nodig heeft over één bepaald onderdeel of een extra oefening, zonder dat hij hiervoor een reeks ‘live’ lessen hoeft te volgen.

Er is de keuze gemaakt om de video’s zo kort mogelijk te houden en de uitleg te ondersteunen door tekst. Als je kind liever van papier werkt, kun je altijd de uitleg aanvragen. Deze krijg je dan als pdf toegestuurd. Ook is er een keuze gemaakt om de video’s simpel te houden qua lay-out en editing. Dit zijn misschien niet de meest professionele video’s, maar het gaat om de inhoud en het laag houden van de kosten zodat we deze gratis lessen kunnen blijven aanbieden. Het gratis lesmateriaal is samengesteld uit de basislessen van Dutch for Children: kort en duidelijk.

Ons YouTube-kanaal en de playlist met gratis Nederlandse lessen

Deze lessen worden aangeboden via het YouTube-kanaal van Dutch for Children. Ze zijn direct te vinden in onze playlist Gratis les voor kinderen. We kondigen de volgende nieuwe video altijd aan via onze nieuwsbrief, op Facebook en op Instagram. Wil je niets missen, kun je je abonneren op ons YouTube-kanaal of op onze nieuwsbrief.

De inhoud van de gratis online Nederlandse lessen tot op heden

De nieuwste video’s van de gratis online Nederlandse les gaan over werkwoordspelling. Hoe vind ik de stam van een werkwoord? Wat doe ik hiermee? Hoe vervoeg ik in de tegenwoordige tijd en verleden tijd? Vervolgens wordt de verleden tijd van de gewone en de lastige werkwoorden behandeld. Hierna komt er een video over de deelwoorden. Als laatste in het onderdeel werkwoordspelling wordt de spelling van Engelse werkwoorden behandeld.

In eerdere video’s van de gratis online Nederlandse lessen is een start gemaakt met de woordsoorten, zoals het lidwoord en het zelfstandig naamwoord. Dit wordt later uitgebreid met gratis lessen over de bijvoeglijke naamwoorden, de telwoorden, de voornaamwoorden, tussenwerpsels, voorzetsels, bijwoorden en voegwoorden.

Meer online Nederlandse les nodig?

Merk je dat de uitleg en oefeningen van de gratis lessen niet voldoende zijn, dan kun je dit natuurlijk altijd aanvullen met online Nederlandse lessen. Deze lessen volg je ‘live’ via Skype met één van onze leerkrachten. De verschillende mogelijkheden vind je in ons lesaanbod. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek of gratis proefles.