Proefles op maat voor basisonderwijs: Proeflessen bij Dutch for Children voor verschillende leerlingen

We vragen tijdens de kennismaking wat je kind leuk vindt om te doen, op school en thuis. Hoe hij leert en wat hem beweegt. Op basis daarvan maken we de les op maat. Lees verderop hoe dit precies verloopt bij Dutch for Children!

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Starten met een proefles?!

Bij ons is de proefles op maat én vrijblijvend! Je krijgt erna altijd een goed lesadvies mee, speciaal voor jou op maat gemaakt. De proefles kost slechts 15 Euro. De proeflessen bij Dutch for Children zijn leuk en vrijblijvend! Kortom, je hebt niets te verliezen.

Voordelen van online Nederlandse les

bij Dutch for Children

 

 • op maat; niveau, motivatie en interesses, leerstijl en leefomgeving van de leerling zijn leidend tijdens de lessen
 • flexibele lesuren; samen komen we er altijd uit wanneer de lessen voor jullie het beste uitkomen
 • eigen leerkracht; we streven ernaar om onze leerlingen gedurende het schooljaar dezelfde leerkracht te laten hebben
 • vast hecht team: bij ziekte of inval is er altijd een andere leerkracht beschikbaar die goed op de hoogte is van iedere leerling
 • frequent contact; we staan bekend om korte en snelle lijntjes
 • professionele en ervaren leerkrachten; al onze leerkrachten zijn gediplomeerd, hebben jaren ervaring en hebben expatervaring

Slechts 15 euro voor les op maat. Raadpleeg ons overzicht met prijzen.

 

Meld je kind nu aan voor een gratis vrijblijvende en inspirerende online Nederlandse proefles!

Hoe werkt een proefles voor basisschoolkinderen

Kennismaking

We vragen tijdens de kennismaking altijd wat je kind leuk vindt om te doen, op school en thuis. Hoe hij leert en wat hem beweegt.

Koppelen aan leerkacht

Vervolgens koppelen we jullie via e-mail aan de leerkracht die de gratis proefles maar ook eventuele vervolglessen gaat doen. De leerkracht neemt contact met jullie en jullie plannen samen een les. De leerkacht stuurt vantevoren op wat jullie nodig hebben voor de les.

Les via Skype

De proefles vindt plaats via Skype. Handig is het als je kind op een rustige plek zit of een koptelefoon gebruikt. Zorg verder dat alles klaar ligt met eventueel wat extra papier en potlood of pen. Hier vind je meer informatie over Skype.

Na de les

Na de Skypeles hebben we weer contact over hoe jullie en wij de les vonden gaan. Hieruit volgt een lesadvies van ons en maken we eventueel verdere afspraken.

Vraag aan

Vraag via deze link een gratis en vrijblijvende proefles aan.

Wendy van Dalen

Directeur en leerkracht

Gratis lessen

De gratis lessen van Dutch for Children worden via instructiefilmpjes via YouTube gegeven.

Kleuters

Hier worden meerdere video’s getoond waarin er (interactief) wordt voorgelezen uit prentenboeken voor de jonge kinderen. Op dit moment wordt het kanaal steeds verder geactualiseerd.

Onderbouw basisschool

Er zijn video’s voor kinderen die net leren lezen, maar ook video’s over het lidwoord, het zelfstandig naamwoord en woorden met d of t.

Middenbouw basisschool

Deze lessen gaan over woorden met korte en lange klanken, maar ook wanneer schrijf je een d, t, of dt.

Bovenbouw en voortgezet onderwijs

In deze video’s wordt er uitleg gegeven over de leesstrategieën, werkwoordspelling de stam, de eerste uitleg verleden tijd, de verleden tijd met lastige werkwoorden en ook studerend lezen komt aan bod.

NT2

NT2 kent nu twee lessen: les 1 introductie en dag zeggen en les 2 school.

Wendy van Dalen

Directeur en leerkracht

Gratis e-book

Dutch for Children heeft een gratis e-book ter beschikking voor iedereen. Het boek gaat over de Nederlandse lidwoorden de, het en een. De instructie is tevens op YouTube te volgen. Een compleet pakket.

Hoe te verkrijgen

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief, mail ons na de inschrijving en ontvang het boek en de bijhorende links naar de instructievideo’s.

Hoe te mailen

Mail ons via onze contactpagina of dutchforchildren@gmail.com

Wendy van Dalen

Directeur en leerkracht

Gratis Nederlands lesmateriaal

Waar kan ik goed Nederlands lesmateriaal vinden om mijn kind zelf Nederlands aan te leren? Dit is een veelgestelde vraag. Mijn eerste antwoord is dat er goed gratis lesmateriaal is, waarmee je je kind kunt helpen het Nederlands bij te houden of om zaken die ze al hebben aangeleerd verder te laten oefenen.

Er is genoeg (gratis) Nederlands lesmateriaal te vinden. De meeste ouders kopen een compleet lespakket bij één van de aanbieders of schaffen een taalmethode aan en doorlopen deze. Beide opties kosten uiteraard behoorlijk wat geld, maar nog belangrijker: ze onderwijzen je kind niet. Dat moet jij zelf doen. Er zijn ook ouders die het materiaal zelf willen samenstellen, maar daarna niet goed weten waar ze goed materiaal kunnen vinden of hoe ze het materiaal op een goede manier kunnen gebruiken. Dit ís ook lastig!

Terug naar de oorspronkelijke vraag. Ja, er zijn heel veel leuke gratis online programma’s om het Nederlands mee te oefenen en ook tal van goede instructievideo’s. Het rijkt hier te ver om mijn gehele arsenaal aan materiaal te posten, maar ik heb een aantal bruikbare en voor veel kinderen aansprekende, leuke selectie van bronnen gemaakt. Vind hier in deze blog deze waardevolle bronnen.

Lessen aan peuters en kleuters

 • Voor jonge kinderen online Nederlands leren in samenwerking met de ouders
 • Online Nederlands kleuteronderwijs
 • Lees meer

Basisonderwijs

 • Nederlandse Taal- en Cultuurlessen
 • Leer Nederlands als expat-kind met Nederlands als tweede taal
 • Online voorbereiding proefwerken en eindtoets
 • Lees hier verder

Voortgezet onderwijs

 • Nederlandse taal- en cultuurlessen
 • Leer Nederlands als expat-kind met Nederlands als tweede taal
 • Modules 
 • Voorbereiding toetsen en examens
 • Meer informatie hier