Dutch for Children

basisonderwijs online, de online basisschool, online basisschool lessen op maat

Moet mijn kind handig zijn met de computer?

Een logische vraag wanneer je online Nederlandse les overweegt voor je kind: Moet mijn kind handig zijn met de computer? Het antwoord is simpel: nee, dat hoeft niet. Wij kunnen je kind alles online leren over het gebruik van de computer tijdens de online les.

Ook kunnen we hem alles leren over het gebruik van Skype of Zoom en over onze online leeromgeving Edmodo. De lesmaterialen die we gebruiken, versturen we per mail of via onze leeromgeving. Deze kunnen open worden gezet op de computer, of uit worden geprint. In overleg kan ook worden besloten sommig materiaal thuis aan te schaffen zodat je kind uit een (werk)boek werkt.

Uiteraard is het prettig wanneer hij leert hoe de computer aangaat en eventueel wachtwoord kent om binnen te komen. Je kunt deze wachtwoorden er ook afhalen; dat werkt sneller met opstarten. Is hij nog helemaal niet bekend met de computer, laat hem dan alvast samen wat met jou op de computer doen. De computer aanzetten, een tekstprogramma openen, wat typen, met de muis heen en weer zoeken en klikken. Een hele leuke website om bijvoorbeeld een online taalspelletje te doen, waardoor hij direct deze zaken oefent is op het Spelletjesplein.

Wil jij nu al graag meer weten over het gebruik van bijvoorbeeld Skype, lees dan het antwoord op onze FAQ: Hoe werkt Skype? Over onze online leeromgeving kun je hier meer lezen.

Daar vind je direct meer informatie over hoe zo een online les nu concreet in zijn werk gaat. Een hele prettige website om op een gemakkelijke manier met simpele uitleg meer te leren over computergebruik is SeniorWeb. Laat je niet misleiden door de naam.

Op zoek naar meer informatie, of wil je graag een gratis proefles inplannen? Dan horen we heel graag van je via onze contactpagina!