Dutch for Children

basisonderwijs online, de online basisschool, online basisschool lessen op maat

Hoe werkt Skype?

Het eerste Skypegesprek

Antwoord op de vragen: Hoe werkt Skype? Wat is Skype? 

Ten eerste is Skype een videobelprogramma van Microsoft, waarmee men over het internet kan telefoneren. Het programma is gratis verkrijgbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS, Android en Windows Phone. Skype zegt vrij te zijn van spyware.

Met de chatfunctie en de functie voor spraak- en videogesprekken kun je gemakkelijk je ervaringen delen en samenwerken. Skype is ontworpen voor zowel één-op-één-gesprekken als voor groepsgesprekken.

Als tweede legt de consumentenbond heel helder uit hoe je Skype installeert en hoe Skype werkt.

Controleer audiovoorzieningen

Je begin met te checken of de pc een microfoon en luidsprekers heeft? Zo nee, dan moet je deze alsnog aansluiten. Laptops, smartphones en tablets hebben deze geluidsvoorzieningen al. Voor videobellen heb je ook een webcam nodig. Deze sluit je los aan op je pc, als deze er nog niet op zit.

Download Skype

Vervolgens download je Skype gratis via www.skype.com voor de pc of Mac-versie. Voor je tablet of smartphone ga je naar de app store (iOS of Android) om de skype-app te downloaden.

Installeren

Downloaden en installeren gaat op mobiele apparaten tegelijkertijd. Op de pc of Mac klik je dubbel op het bestand SkypeSetup in het Download-venster. Volg de stappen in de Setup Wizard (het installatieprogramma) om de installatie van Skype te voltooien.

App of software starten

Daarna tik je op de app of start het Skypeprogramma op de pc of Mac. Wanneer je Skype nog nooit hebt gebruikt, dan maak je eerst een Skype-account aan. Die heb je nodig om in te loggen. Heb je al een account? Meld je dan aan met je Skypenaam of een Microsoft-account. Dat laatste is bijvoorbeeld je Hotmail- of Outlookadres.

Audio testen

De eerste keer dat je Skype opstart op je pc of Mac krijg je de gelegenheid je audio- en videoapparatuur te testen (je webcam is niet altijd geactiveerd). Vooral de indicatiebalk van het microfoonvolume is handig: zo zie je of je straks te horen bent. Via de mobiele app wordt gevraagd of je microfoon en camera gebruikt mogen worden, klik tweemaal op sta toe.

Contact leggen

Tenslotte zoek je in Skype op je pc of Mac nieuwe contactpersonen op voornaam, achternaam en Skypenaam. Contactverzoeken van jou moeten worden geaccepteerd door de contactpersoon die jij wilt toevoegen. Selecteer hierna zijn of haar naam in het adresboek en kies Videoboodschap of Nummer bellen. Nu kun je skypen! In de mobiele app wordt gevraagd of je Skype toegang wil geven tot je contacten. Als je daar op ‘Ok’ klikt, hoef je daarna alleen maar op de zoekbalk te klikken. De lijst met contactpersonen wordt direct zichtbaar. Hier kun je doorheen scrollen of zoeken op voor-, achter- of Skypenaam. En, je bent klaar om te skypen!

Wil je graag weten hoe online les via Skype werkt, lees dan ons artikel hierover of neem vrijblijvend contact met ons op en plan een proefles in.