Dutch for Children

basisonderwijs online, de online basisschool, online basisschool lessen op maat

Hoe kan mijn kleuter zijn aandacht erbij houden?

Een veelgestelde vraag. De lessen bij Dutch for Children zijn op maat gemaakt. Een online Nederlandse les is dus voor ieder kind uniek en past volledig bij zijn interesses, niveau en manier van aandacht houden. We leren jouw kind eerst kennen via een kennismakingsgesprek en via wat jij ons over hem vertelt. Wil je meer lezen over wat ‘op maat’ precies betekent, lees dan ook onze pagina over online Nederlandse les op maat.

”Mijn kind heeft een hele korte spanningsboog, maar ik wil het zo graag…”, horen we ook vaak. Gelukkig kan dat ook. We proberen namelijk altijd eerst een les uit, om een indruk te krijgen van hoe het kind reageert op de les. Deze proefles kost maar 15 Euro, geeft een goede indruk en is zonder verdere verplichting. Mochten er vervolgens twijfels zijn, vanuit onze kant of de kant van de ouder, spreken we vier weken les af ‘op proef’. Daarna evalueren we gezamenlijk en kijken we hoe we samen verder gegaan. Online Nederlandse les bij Dutch for Children doen we samen met elkaar: kind, ouders en Dutch for Children.

Onze leerkrachten gebruiken bovendien verschillende zaken om de jongste kinderen erbij te houden: afwisselden werkvormen, veel beweging, muziek, zang en dans en handpoppen en knuffels die eigenwijs de les ‘overnemen’. De meest verlegen kinderen praten bijvoorbeeld wel makkelijker met Pien, de handpop van juf Anja. 

Online les aan kleuters met handpoppen houdt je kleuter bij de les

We hebben door de jaren heen veel bewijs dat de lessen werken. Wellicht vind je het leuk om het met eigen ogen te zien? Kijk dan vooral eens op ons YouTube-kanaal met leuke voorbeelden.