Online school: Nederlands leren bij Dutch for Children

Dutch for Children

Online Nederlandse les op maat

Expats: bij (re)emigreren naar Nederland maakt kennis macht

Kennis maakt macht bij (re)emigreren naar Nederland: sommige zaken zijn goed om te weten en al voor te bereiden bij voldoende tijd.

(Re)emigreren naar Nederland na een periode in het buitenland gewoond te hebben is namelijk spannend, leuk, maar ook een uitdaging met kinderen.

We concentreren ons als online Nederlandse taalschool voor kinderen voornamelijk op de zaken op onderwijsgebied. Hierover hebben we meerdere waardevolle artikelen geschreven.

The English version of this page can be found via this link.
.

Een overzicht van artikelen bij remigratie of emigratie naar Nederland

Hier vind je een overzicht van de artikelen die jullie kunnen helpen bij terugkeer naar Nederland met kinderen. Deze vind je ook op onze blogpagina, maar op deze pagina handig op een rij als handleiding.

Keuze basisschool

 

Hoe kies ik een goede basisschool voor mijn kind als ik uit het buitenland kom? Keer je na een verblijf in het buitenland met je gezin terug naar Nederland? Of is dit de eerste keer dat jullie naar Nederland verhuizen? Dan is er veel om aan te denken, te regelen én te kiezen. Het kiezen van de juiste school voor je kind(eren) is echt een van die zaken, waar je wakker van kan liggen.

Dit artikel helpt jullie zeer goed op weg.

terugkeer Nederland: keuze basisschool

Het middelbaar onderwijs bij verhuizing naar Nederland

In Nederland biedt het onderwijssysteem verschillende typen middelbare scholen, elk met unieke kenmerken en mogelijkheden voor vervolgopleidingen en beroepen.

Laten we goed kijken naar wat je kind kan verwachten op basis van het type middelbare school dat jullie denken dat hij gaat doorlopen.

Middelbaar onderwijs: toekomstmogelijkheden in Nederland.

terugkeer Nederland: keuze middelbare school

Speciaal onderwijs in Nederland

Elk kind is uniek en sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig in hun onderwijs. In Nederland zijn scholen ervoor verantwoordelijk om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden.

Als je een expat bent of een teruggekeerd Nederlands gezin, is het cruciaal om te begrijpen wat je anno 2024 kunt verwachten van het Nederlandse onderwijssysteem met betrekking tot de leerbehoeften van je kind.

In dit artikel duiken we in het concept van passend onderwijs en wat het betekent voor kinderen in Nederland.

kind wijst naar een wereldbol

Niveau van je kinderen bij (re)emigratie naar Nederland

 

Het referentieniveau in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs geeft dit in Nederland aan. Het is een belangrijke indicatie van het niveau wat je kind beheerst.

In het Nederlandse onderwijssysteem streven we naar duidelijke taal- en rekenvaardigheidsniveaus voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Dit is van cruciaal belang om te begrijpen wat je kinderen moeten kennen en kunnen.

In dit artikel gaan we iets verder in op deze referentieniveaus in het Nederlandse onderwijs.

vrouw zitten voor lesbord met laptop op schoot. Op het lesbord staat: referentieniveaus uitgelegd met een tabel van de niveaus.

Studeren in Nederland

Hoe maakt mijn kind de juiste studiekeuze? Dit is het vervolg op het artikel ”Help, we gaan naar Nederland!

Dit artikel gaat over het teruggaan op het moment dat je kind net naar de middelbare school gaat, of voor een profielkeuze of studiekeuze staat.

Dit kunnen extra lastige momenten zijn, bovenop de gewone terugkeer-stress.

meiden aan het studeren

Reverse culture shock

Als ouder is het al een hele uitdaging om terug te keren. Voor Nederlandse expatkinderen kan deze verandering nog ingrijpender zijn.

Dit artikel gaat over de uitdagingen waarmee expatkinderen te maken krijgen bij terugkeer in Nederland.

jongen met hoofd op armen