Drie zaken die je echt over de online lessen van Dutch for Children moet weten!
.

1. Online Nederlands voor kinderen op maat

.
Op maat
staat bij Dutch for Children ook écht voor ‘op maat’. Niet alleen de inhoud van de lessen passen we aan je kind, zijn interesses, niveau en wensen aan. Maar ook hoe we de lessen met jullie, ouders, indelen in de altijd erg drukke roosters van de kinderen. Bovendien kijken we met elkaar naar de betaalwijzen én zijn we flexibel in het omzetten of inhalen van lessen. Je kunt hier meer lezen over hoe lessen op maat worden ontworpen en hoe de leerkrachten van Dutch for Children dat doen.

.

2. Professionaliteit van de leerkrachten en het team

.
Professionaliteit en ervaring
. Bij ons zijn alle leerkrachten, inclusief de directeur, opgeleid tot Nederlandse leerkracht. Alle leerkrachten hebben hiernaast één of meerdere verdiepingen gedaan zoals bijvoorbeeld taal- en dyslexiespecialist, NT2-leerkracht of Lerarenopleiding Nederlands voor het voortgezet onderwijs. Bij ons staat het welzijn en het best haalbare bij de leerlingen voorop. Als team hebben we vaak contact, via mail, een buddy-systeem en online vergaderingen. Regelmatig evalueren we de lessen en de wijze waarop we lesgeven.

De wereld is groot en de blik van Dutch for Children is wereldwijd. Veel van onze leerkrachten wonen in het buitenland of hebben in het buitenland gewoond. Alle leerkrachten hebben ervaring met het lesgeven aan kinderen in of van het buitenland. We staan open voor alle leerlingen die Nederlands willen leren: Kinderen die Nederlands als eerste, tweede of derde taal willen leren en vanaf start-niveau tot en met  het niveau van het middelbaar onderwijs in Nederland.

Via deze link kun je alle leerkrachten van ons team ‘ontmoeten’ en meer over hen lezen.
.

3. Betrokkenheid

.
Betrokkenheid is onze signatuur. Dutch for Children is een online school met een team van 12 leerkrachten en een directeur. De directeur heeft Dutch for Children onder haar leiding zien groeien en kent veel leerlingen vanaf het begin van hun schooltijd. Als je graag het verhaal achter Dutch for Children leest, klik dan op deze link.

Iedere leerkracht is erg betrokken bij zijn leerlingen. Bovendien zijn we als team betrokken bij elkaar en elkaars leerlingen. Een van de zeer goedwerkende systemen van DfC is namelijk dat alle leerkrachten elkaars lessen kunnen inzien en met elkaar kunnen uitwisselen. Onbetaalbaar zijn de banden die er met leerlingen ontstaan en tevens groeien met ouders van kinderen die al jaren les volgen bij Dutch for Children.
.

Online Nederlandse lessen van Dutch for Children zijn het waard

.
De online Nederlandse lessen van Dutch for Children zijn de investering waard. Als expat of geëmigreerd gezin droom je niet alleen van een leven in een mooi ander land, maar vaak ook over het openhouden van de kansen van je kinderen in de wereld. Als expat-moeder in een vaak verhuizend gezin weet ik dit als geen ander. Wij ouders willen het graag goed doen op alle vlakken. Hoe fijn is het als je sommige delen uit handen kunt geven. Wat een rust leverde ons dit op.  Geen strijd meer om het Nederlands bij te houden, geen gepieker over of ons kind achterliep of hoe we hem gemotiveerd kregen (en hielden).

Hoe fijn is het als jouw wereldkind straks het Nederlands beheerst en op niveau is voor een eventuele (vervolg)studie in Nederland, zodat ook hij de vrijheid heeft om te kiezen wat het beste bij hem past. Heb je vragen, of wil je vrijblijvend de mogelijkheden voor je kind met me bespreken? Stuur ons dan een mail en we nemen snel contact met je op!

Een hele mooie start van dit jaar gewenst én hopelijk spreken we elkaar in 2024!

Hartelijke groet,
Wendy van Dalen
Directeur van Dutch for Children